Literaire avond met Bibi Dumon Tak

Stichting Kunstwerf

Details

Donderdag 16 mei 2024 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Quadoelenweg 29b, Oosterwolde

Literaire avond met Bibi Dumon Tak

De werkgroep Alles Rondom Taal, een onderdeel van de Stichting Kunstwerf, ontvangt op donderdagavond 16 mei schrijfster Bibi Dumon Tak in de bibliotheek van Oosterwolde.

Aanleiding voor haar bezoek aan de Stellingwerven is de presentatie van de Stellingwerfse vertaling van haar kinderboek ‘De eik was hier’, dat ze schreef voor de ‘Maand van de Filosofie’ in 2021. Christine Mulder vertaalde het. Op woensdag 15 mei wordt het Stellingwerfse boek ‘Ieken was hier’ aan twee basisscholen aangeboden.

Op de donderdagavond is er aandacht voor deze vertaling, en wordt vertaalster Christine Mulder geïnterviewd, waarna Bibi zal vertellen en voorlezen.

Bibi Dumon Tak is vooral bekend van haar kinderboeken, al schrijft ze ook voor volwassenen. Ze schrijft non-fictie, of zoals ze het zelf noemt: de waarheid in verhalen. De meeste van die verhalen gaan over dieren. In 2018 kreeg ze de Theo Thijssenprijs voor haar gehele oeuvre, en in 2023 de Woutertje Pieterse Prijs en Zilveren Griffel, samen met illustrator Annemarie van Haeringen voor ‘Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda’.

Haar eerste boek dat niet voor kinderen bedoeld was, verscheen in 2007, ‘Rotjongens’. Het gaat over het leven in een jeugdgevangenis. Voor dit boek sprak ze met jeugdige gevangenen. Haar roman ‘De dag dat ik mijn naam veranderde’ (2020) werd in maart 2021 genomineerd voor de Boekhandelsprijs. In augustus 2023 was zij een van de gasten in het televisieprogramma ‘Zomergasten’.

 De avond met Bibi Dumon Tak begint om 20.00 uur. Tickets kosten € 10,- incl. koffie of thee bij binnenkomst en een drankje in de pauze. Jongeren tot 18 jaar betalen € 5,-. Kaarten zijn enkel verkrijgbaar via www.kunstwerf.com.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stellingwarver Schrieversronte.

 

Thema
Literatuur
Wat
Presentatie of lezing
Wie
Jongeren, Volwassenen, Senioren
Waar
Oosterwolde
Toegankelijkheid
Invalideparkeerplaats, Invalidetoilet, Rolstoelvriendelijk

Over de organisator

Stichting Kunstwerf
De stichting heeft ten doel het versterken en stimuleren van kunst en cultuur... Lees meer