Details
Elsloo ter tafel met dit keer een lezing over de culinaire hoogstandjes van inmaken, wecken, bewaren, drogen, fermenteren. Of te wel: oogsten en bewaren door de jaren heen. Spreker over dit onderwerp is Carolina Verhoeven , culinair etnoloog en historicus van het Culinair Erfgoedcentrum in Haulerwijk.
Maar wat is inmaken, wecken, bewaren, drogen, fermenteren? Voor elke soort oogst is er wel een goede conserveermethode. Wecken (of inmaken) is een manier om levensmiddelen te conserveren. En kunnen we nog wat leren van kookgewoonten: langzaam koken met wat beschikbaar was, groenten en fruit inmaken zodat het langer goed blijft. Verhoeven kan daarover enthousiast vertellen.
Thema
Dorp en leefbaarheid
Wat
Bijeenkomst, Presentatie of lezing
Wie
Jongeren, Volwassenen
Waar
Elsloo
Toegankelijkheid
Invalideparkeerplaats
Over de organisator
Hendrik BETTEN
Hendrik heeft nog niets over zichzelf geschreven.