culinaire hoogstandjes met oogsten en bewaren door de jaren heen

Details

Zaterdag 25 november 2023 van 14:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Hoofdweg 29
Elsloo, Nederland

Elsloo ter tafel met dit keer een lezing over de culinaire hoogstandjes van inmaken, wecken, bewaren, drogen, fermenteren. Of te wel: oogsten en bewaren door de jaren heen. Spreker over dit onderwerp is Carolina Verhoeven , culinair etnoloog en historicus van het Culinair Erfgoedcentrum in Haulerwijk.

Maar wat is inmaken, wecken, bewaren, drogen, fermenteren?   Voor elke soort oogst is er wel een goede conserveermethode. Wecken (of inmaken) is een manier om levensmiddelen te conserveren. En kunnen we nog wat leren van kookgewoonten: langzaam koken met wat beschikbaar was, groenten en fruit inmaken zodat het langer goed blijft. Verhoeven kan daarover enthousiast vertellen.


Thema
Dorp en leefbaarheid
Wat
Bijeenkomst, Presentatie of lezing
Wie
Jongeren, Volwassenen
Waar
Elsloo
Toegankelijkheid
Invalideparkeerplaats

Over de organisator

Hendrik BETTEN
Hendrik heeft nog niets over zichzelf geschreven.